Comanzi de peste 250 RON si ai Transport GRATUIT.

13 deserturi cu prune potrivite pentru mese în familie

13 deserturi cu prune potrivite pentru mese în familie
Masa în familie reprezintă unul dintre cele mai frumoase și valoroase obiceiuri. Pe lângă faptul că este momentul oportun ca oamenii să petreacă timp împreună și să ia o pauză de la grijile cotidiene, ritualul este și unul extrem de sănătos. Studiile de specialitate, dar și vechile cutume arată că în acest fel se cultivă obiceiuri alimentare sănătoase și se creează o bogată conexiune emoțională între membrii familiei. Când oameni se adună laolaltă se întâmplă ceva magic, lucru adevărat dacă ne gândim și că mesele se încheie întotdeauna cu ceva dulce. Pentru mulți dintre noi, prăjiturile cu fructe sunt un real deliciu. Nimeni nu refuză un desert cu prune, care ne amintește de gustul copilăriei și ne oferă cele mai sofisticate gusturi. Așadar, descoperă mai departe câteva deserturi cu prune numai bune de luat în considerare pentru mesele alături de cei dragi:
 

1. Gomboți cu prune


Un desert cu prune foarte popular în Ardeal și Banat, gomboții au ajuns să fie îndrăgiți în toate zonele țării. Originea minunatelor găluște cu prune este germano-austriacă, însă ele se prepară și la noi sunt diferite forme. Aluatul poate fi făcut cu cartofi, dar și din făină sau cu brânză de vaci, iar umplutura include neapărat prune proaspete

.

2. Prune în ciocolată


Combinația de prune uscate și glazură de ciocolată este una extrem de interesantă și delicioasă. Un desert cu prune rafinat, gustos și sănătos, cu care va fi impresionat orice mesean. Coșulețul cu prune este perfect pentru întreaga familie, așa că nu trebuie să te gândești că va fi necesar să pregătești în casă bomboane cu prune!
 

3. Crumble cu prune


Chiar dacă crumble este un desert englezesc, toată lumea îl adoră. Și cum să nu-l iubești când se face atât de ușor și este extraordinar de bun!

prune

Iar prunele merg de minune la crumble, mai ales că pot fi asociate și cu un praf de scorțișoară, puțină coajă de lămâie și câțiva fulgi de migdale. Într-un timp foarte scurt poți obține un desert cu prune senzațional!
 

4. Clafoutis cu prune


Clafoutis este o prăjitură franțuzească, iar rețeta originală se face cu cireșe amare. Totuși, această combinație între o tartă și o budincă se poate prepara și cu prune. Rezultatul este unul extrem de aromat și savuros.
 

5. Cornulețe cu magiun de prune


Cel mai probabil nimic nu ne amintește de copilărie mai mult decât acest desert cu prune simplu și gustos. Bunicile și mamele noastre ne pregăteau deseori cornulețe cu prune, iar în zilele noastre răsfățul încă se păstrează. Prăjiturile pot fi îmbogățite și cu miez de nucă, însă tot farmecul cornulețelor stă în aluatul fraged și gustul deosebit al magiunului de prune.
 

6.Bomboane cu prune uscate și ciocolată neagră


Cine nu și-ar dori ca la finalul unei mese copioase în familie să se răsfețe cu o plimbare parfumată prin Chișinău, la ceas de seară? Ei bine, bomboanele Chișinăul de seară oferă cele mai frumoase sentimente și te duce cu gândul la frumusețea orașului moldovenesc. Bomboanele aromate din prune uscate și ciocolată neagră sunt fine, delicioase și ideale pentru a fi servite împreună cu întreaga familie. Un desert cu prune pe cinste, pe care îl poți avea mereu la îndemână.
 

7. Negresă cu prune


Negresa este una dintre cele mai faimoase și, totodată, apreciate prăjituri din întreaga lume. Aceasta are o istorie de-a dreptul impresionantă, de la prima sa mențiune într-o carte de bucate scrisă de Fanny Farmer în 1896 și până în prezent se dorește a fi în permanență îmbunătățită. Extrem de versatilă, celebra negresă poate fi și un desert cu prune deosebit.
 

8. Tartă cu prune


Toamna, în aproape fiecare casă se pregătește cel puțin o dată o tartă cu prune fragedă și aromată. Este nevoie doar de un aluat nisipos, crocant, puțină scorțișoară sau vanilie și prune proaspete fără sâmburi. Rețeta este simplă, iar desertul cu prune îi încântă pe toți membrii familiei.
 

9. Brioșe cu prune


Acest desert cu prune este preferat de toată lumea pentru că poate fi servit atât dimineața, cu o ceașcă de ceai sau un pahar de lapte, cât și la prânz ori după cină. Brioșele cu prune sunt foarte gustoase și simple, nu necesită multe ingrediente și se fac ușor.
 

10. Ruladă cu gem de prune


În zilele în care vrei să-i răsfeți pe toți cei din familie cu arome de toamnă și nu numai poți să pregătești un desert cu prune îndrăgit atât de cei mici cât și de adulți. Rulada cu prune complimentează orice masă prin gustul său autentic, tradițional și savoarea inedită.
 

11. Cheesecake cu prune


Cremos, fin și răcoritor, cheesecake-ul cu prune este întotdeauna o alegere perfectă când vine vorba de o prăjitură care să-i surprinde pe cei dragi.

Cheesecake cu prune

Acest desert cu prune se poate pregăti cu fructe proaspete sau din compot. Gustul său este unul extraordinar și va aduce împreună familia la masă.
 

12. Chec cu prune


Pufos, simplu de făcut, dar și de mâncat, checul este unul dintre cele mai cunoscute deserturi. O cină alături de cei dragi se poate încheia cu un chec îmbogățit cu prune, poate chiar și nuci. Spre deosebire de alte tipuri de deserturi cu prune, checul are puține grăsimi și o cantitate mică de zahăr.
 

13. Prăjitură cu prune și bezea


Încheiem această listă cu un mix senzațional: prune, bezea și pandișpan pufos. Cu siguranță este cel mai bun desert cu prune și asta se datorează în mod special bezelei care acoperă prăjitura și îi oferă nu doar un aspect, ci și un gust cu adevărat deosebit.
 
Cu siguranță, orice desert cu prune ai alege pentru mesele în familie nu vei da greș. Aceste fructe au o tradiție îndelungată în țara noastră și sunt apreciate pentru savoare pe care o oferă preparatelor. Prunele se asociază foarte bine cu ciocolata, dar și cu fructele uscate, cream de vanilie sau pandișpanul crocant. Așadar, nu ezita să le folosești în deserturile tale.
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!